Home

“De oprichting van vzw Maison Maurice is een weerspiegeling van onze ervaringen uit twee werelden. Wij geloven dat we kunnen bijdragen aan een duurzame verbetering van de kwaliteit van leven van kwetsbare kinderen.”

Word vrijwilliger

Verruim je blik op de wereld en kom als vrijwilliger werken. Zet je capaciteiten in om lokaal ons vzw te ondersteunen.

Fondsenverwerving

Per project is er een mogelijkheid om te doneren. Dit kan eenmalig of maandelijks worden gedaan.

Over de VZW

Opgericht door de twee Belgische zussen, Emilie en Christel. Opgegroeid in de Kempen. Hun moeder is van Congolese afkomst en vader Belgisch. De oprichting is een reflectie van  hun ervaringen uit beide werelden. Vzw Maison Maurice zet zich vooral in voor kwetsbare kinderen in Kisangani, een stad in Democratische Republiek Congo, in Centraal-Afrika.

Congo kent sinds de Tweede wereld oorlog het dodelijkste conflict en de ergste die ooit in Afrika heeft plaatsgevonden. Tot vandaag lijdt de bevolking in het oosten nog altijd onder het geweld, verkrachtingen en afslachtingen door buitenlandse milities en gewapende rebellen . Het is één van de meeste complexe humanitaire situaties ter wereld! Juist voor de kwetsbaarste mensen is bescherming heel hard nodig, maar het wordt elke dag moeilijker om te zorgen dat humanitaire hulp bij deze mensen aankomt.

De vzw heeft niet de mentaliteit: “Wij gaan u laten zien hoe het moet”. Wij vinden de samenwerking met de lokale bevolking juist heel belangrijk en willen de cultuur respecteren. Wij geloven dat het uitwisselen van lokale expertise met ons Belgische ondernemerschap kan leiden tot een duurzame verbetering voor de toekomst van deze kwetsbare kinderen.

De kwetsbare kinderen een kwalitatief leven bieden waar ze recht op hebben en waarmee ze een hoopvolle toekomst tegemoet gaan.

Door integraal te werken op lokaal gebied, willen we de levensomstandigheden verbeteren door ze medische zorg, onderdak, onderwijs en bescherming te bieden.

Vanuit vertrouwen werken wij resultaatgericht, samen met (lokale) partners aan een duurzame verbetering van deze weeskinderen. Wij willen met dit project ook de mensen bewustmaken van de problematiek.

PRJECTEN

Uw steun wordt gewaardeerd

Weeshuis

De vzw heeft een terrein gekocht waarop het weeshuis gebouwd wordt. Er is een capaciteit voorzien van 30 kinderen met 3 leefgroepen. Van 0 tot 3-, 3 tot 12 jaar en 12+. Het is bewezen dat kinderen het best opgroeien in een gezinshuis, niet instellingen zoals weeshuizen. Weeshuis is een tijdelijk opvang. Een geschikt pleeggezin zoeken, en daarin begeleiden, is één van onze taken.

 

IMG_8902

Sanitaire voorzieningen

Er zal een waterzuiveringsinstallatie geplaats worden, waar zowel de weeskinderen als de lokale bevolking gebruik van zullen maken.

Agricultuur

Het is belangrijk dat we de lokale bevolking verschillende landbouwmethodes aanleren. Dankzij de nabijheid van de rivier, zal er ook plaats zijn voor vis- als veeteelt.

 

Gezondheid

Er komt een vaste verpleegkundige om de gezondheid van de weeskinderen te controleren.
Preventie en herkenning van gezondheidsproblemen, eenvoudige medische behandelingen en voorlichting worden aangeboden.

 

Jeugdcentrum

Naast het weeshuis zal er een jeugdcentrum komen waar er allerlei activiteiten zullen worden georganiseerd voor de lokale bevolking.

 

You Have The Power Today To Change Tomorrow

 I alone cannot change the world, but I can cast a stone across the waters to create many ripples.

Mother Teresa

Contacteer ons

Help Ons

Uw donatie kan iemands leven veranderen

We willen iedereen bedanken voor jullie steun, bijdrage en hulp. Zonder jou zou dit niet mogelijk zijn.

We zijn enorm dankbaar voor elke like, repost, euro, materiaal en je tijd.

Contact

Wordt nu een trotse vrijwilliger

Verruim je blik op de wereld en kom als vrijwilliger werken. Zet je capaciteiten in om lokaal ons vzw te ondersteunen.

Met steun van