METER/PETER
WORDEN

Maak het verschil in het leven van een kind

Elk kind verdient de kans om te dromen, te leren en een toekomst vol hoop op te bouwen. Bij vzw Maison Maurice geloven we in de kracht van collectieve samenhorigheid om het leven van weeskinderen in Congo DR te veranderen.

Wordt een “Maurice” of beter gezegd peter / meter van een kind.

Het is meer dan een simpele donatie …
Maurice zijn, is een kind bij de hand nemen.
Warme maaltijd, kledij, onderwijs en medische zorg, zijn de basisbehoeften dat wij onder ons dak voorzien.

Na alle onzekerheden hebben de weeskinderen het gevoel dat er eindelijk weer iemand is die hen steunt. Dit heeft een bewezen impact op het welzijn van onze weeskinderen. Het is terug te zien in het psychisch herstel, maar ook op school presteren kinderen aantoonbaar beter als ze de zorg en zekerheid van uw sponsoring ervaren.

Vanaf 20 euro per maand helpt u ons om een kind een goede opleiding, gezonde voeding en de nodige medische zorg te geven.

In principe komt er een einde aan het peterschap wanneer uw petekind op zijn eigen voeten staat en vertrekt uit Maison Maurice. Wij zullen u op de hoogte houden van zijn/haar evolutie tot wanneer hij/zij vertrekt.

Indien u, om welke reden dan ook, het peterschap niet kan verderzetten, vragen we u alleen ons hiervan op de hoogte te brengen. Wij kunnen dan een nieuwe peter of meter zoeken voor uw petekind.

U kunt de overeenkomst op elk ogenblik beëindigen.

 

Brieven en cadeautjes kunnen geadresseerd worden naar Maison Maurice, Heidehof 10, 2250 Olen. Deze worden 2 keer per jaar meegenomen naar het opvanghuis. Eén keer per jaar krijgt u tekening, foto en video van uw petekind.

Wij hebben hiervoor gekozen zodat wij kunnen toezien dat alle kinderen een brieven en cadeautjes ontvangen. Ook kinderen zonder brieven of cadeautjes zullen dan een brief krijgen van een vrijwilliger en cadeautjes ontvangen van de organisatie.

Voor cadeautjes opteren wij voor educatief speelgoed dat alle kinderen ten goede komt. Denk aan puzzels, blokken, kleurboeken.

Het is niet mogelijk via onze vereniging een kind te adopteren.

Iedereen kan “Maurice” worden van een kind! U kan peter/meter worden als privé-persoon, samen met uw familie, uw bedrijf, uw school …