Een perfecte match: Maison Maurice en KVC Westerlo slaan handen ineen

soudal

Een perfecte match: Maison Maurice en KVC Westerlo slaan handen ineen

Hoe het begon
Tijdens een evenement van Maison Maurice zag Jimmy, één van onze partners, mijn zoontje voetballen. Hij is jeugdspeler bij KVC Westerlo en Jimmy een echte supporter van deze ploeg. Hij kwam tijdens dit evenement op het idee om shirts van KVC Westerlo te veilen voor Maison Maurice. Jimmy ging ermee aan de slag en hij nam contact op met de voetbalclub om te kijken of dit een haalbaar plan was. Nadat het eerste contact was gelegd mochten we op bezoek komen. Daar bleek al snel dat KVC Westerlo met ons in zee wilde gaan. In plaats van een eenmalige actie kwamen we eigenlijk tot de conclusie dat we beide meer zien in een langdurige en duurzame samenwerking.

Verschillende ideeën
Na deze uitkomst hebben Jimmy, Lander en ik verschillende gesprekken gevoerd en samen met Lisa gesproken over de acties die mogelijk zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Op die manier zijn we op verschillende acties gekomen om geld op te halen en hier vertellen we je graag meer over.

De veiling
De samenwerking met KVC Westerlo begon met de veiling. Na de geweldige overwinning van KVC Westerlo tegen Anderlecht begon een spannende veiling van de gedragen shirts van de spelers uit Westerlo. Mensen hadden een week de tijd om te bieden op 29 gesigneerde shirts, waaronder twee die door het hele team waren gesigneerd. Op zaterdag 17 september liep het bieden ten einde, waarbij in de laatste minuten er nog het meeste werd geboden. Uiteindelijk werd 7524 euro ingezameld. Na aftrek van alle kosten bleef er een ongelooflijke 4058 euro over en ontvingen we een grote cheque. Deze cheque hebben we meegenomen naar Kisangani om deze vervolgens te overhandigen aan het weeshuis van Soeur Albertine

Schenking voetbalkledij en materiaal
Elk jaar krijgen de voetballers veel nieuwe kleding om mee te spelen. Hierdoor is er een overschot aan kleding die niet wordt gedragen. Het gaat om een grote hoeveelheid tenues, variërend van Elite, provinciale en regionale teams van U8 tot U18. We kregen kleding van dertig teams, elk met twee tenues – één voor een thuiswedstrijd en één voor een uitwedstrijd. Ook ontvingen we voetbalkleding en voetbalschoenen van spelers die deze nog thuis hadden liggen.

Een deel van deze spullen heb ik meegenomen toen ik afreisde naar Congo. Maar omdat één koffer veel te klein is, zal er binnenkort maar liefst een container worden gevuld met de kleding en uitrusting die we hebben verzameld. Dit is een initiatief dat vanaf nu jaarlijks zal gaan plaatsvinden waar we erg enthousiast over zijn!

Samenwerking lokale voetbalploeg
Naar aanleiding van de samenwerking met KVC Westerlo zijn we ook op zoek gegaan naar een voetbalclub in Kisangani om onze hulp aan te bieden. Zo kwamen we terecht bij CS Elikya, die zowel een voetbalteam als een basketbalteam hebben. In dit stadium richten we ons alleen op hun voetbalteam bestaande uit 300 leden. Ze hebben twee terreinen: één aan de rand van Kisangani en één aan de andere kant van de Congo-rivier.

Tot slot
Zoals je kunt lezen zijn er al een hoop mooie acties geweest en we hopen dat er nog veel zullen volgen. Houd onze website in de gaten voor meer updates!