Ons grote doel; het bieden van onderdak

IMG_8458

Ik ben Emilie en samen met mijn zus Christel hebben wij een organisatie genaamd Maison Maurice. Wij zetten ons in voor kwetsbare kinderen in Kisangani, te Congo DR. 

Wij zijn beiden geboren in België en hebben een Congolese moeder en Belgische vader. Sinds mijn 6 jaar zijn wij naar de Kempen verhuisd. Onze lagere school hebben we doorgebracht in Olen en middelbaar in Herentals.

De oprichting van Maison Maurice is een weerspiegeling van onze ervaringen uit twee werelden. Sinds 2013 is Emilie actief in Kisangani, ze werkte er voor een lokale autoriteit en heeft sindsdien aan verschillende humanitaire projecten gewerkt.

Ons hoofddoel is het bouwen van een opvanghuis, maar daarnaast realiseren wij kleinschalige projecten zoals de ondersteuning van een lokaal voetbalploeg, aankoop van wasbare luiers, heropbouw lemen huisjes na een overstroming enzoverder.

Kortom willen wij de levensomstandigheden verbeteren door medische zorg, onderwijs en bescherming te bieden.

Op gebied van bescherming is ons grote doel het bieden van onderdak. Samen met lokale architecten en bouwmeesters slaagden we erin een mooi plan op te maken, waarin we plaats bieden voor 40 kinderen. ( zie foto )

Het verzamelen van materiaal en verwerven van fondsen is natuurlijk nodig voor dit groot project, en uw hulp is hard nodig. Daarvoor zijn we opzoek naar mensen, organisaties of bedrijven die deel willen uitmaken van dit verhaal.

Een lijst van materialen of u kunt rechtstreeks doneren.

Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt.